Botuline Toxine (Botox)

Bij een rimpelbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een gezuiverd eiwit dat door een bacterie wordt gemaakt, dit noemen we Botuline Toxine. Het wordt uitgevoerd met een geregistreerd geneesmiddel om rimpels en rimpeltjes te behandelen die door overmatige spieractiviteit ontstaan. Tijdens de behandeling worden er een aantal kleine injecties gegeven in het spiertje dat de rimpel veroorzaakt. Binnen een paar dagen zie je al verbetering en na 2 weken werkt het product optimaal.

De behandeling
Allereerst wordt uw huid, daar waar geprikt gaat worden, verdoofd met lidocaïne, zodat u nauwelijks last heeft van de minieme prikjes. Na een minuut of 15 wordt de Botox met een heel dun naaldje geïnjecteerd in spieren die dicht onder de oppervlakte van de huid liggen, zodat deze tijdelijk buiten werking worden gezet. Botox geeft noch een direct, noch een permanent resultaat, hetgeen inhoudt dat u regelmatig voor ‘onderhoud’ dient terug te komen. Hoelang de werking duurt, is per persoon verschillend; u kunt rekening houden met een duur van gemiddeld vier tot vijf maanden. Zwangere vrouwen worden door ons niet met Botox behandeld.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op veel voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we staan je graag te woord.

Wat is een behandeling met Botuline Toxine?

Bij een rimpelbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een gezuiverd eiwit dat door een bacterie wordt gemaakt, dit noemen we botuline toxine. Het wordt uitgevoerd met een geregistreerd geneesmiddel om rimpels en rimpeltjes te behandelen die door overmatige spieractiviteit ontstaan. Tijdens de behandeling worden er een aantal kleine injecties gegeven in het spiertje dat de rimpel veroorzaakt. Binnen een paar dagen zie je al verbetering en na 2 weken werkt het product optimaal.

Wanneer is het effect van een Botox behandeling zichtbaar?

Botox werkt wel meteen nadat het is geïnjecteerd, alleen zijn de resultaten van de behandeling niet direct zichtbaar. Dit volgt na enkele dagen; vaak zie je al verandering na 2 tot 3 dagen. Het optimale effect kun je na ongeveer 14 dagen zien, aangezien de behandelde spier dan optimaal ontspannen is.

Het resultaat is uiteraard wel afhankelijk van verschillende factoren, zoals de situatie voor de behandeling. Je cosmetisch arts kan je tijdens het consult een goede indicatie geven van het te verwachten resultaat.

Wanneer mag u niet met Botuline Toxine behandeld worden?

U mag niet met Botuline Toxine behandeld worden:

  • Als u zwanger bent, overweegt om zwanger te worden, of als u borstvoeding geeft.
  • Als u een spierziekte heeft.
  • Als u geneesmiddelen gebruikt die bij gelijktijdig gebruik de werking van botulinetoxine A versterken, zoals antibiotica (aminoglycosiden), benzodiazepines, lithiumzouten en prednisolon, of die een spierontspannende werking hebben zoals spierverslappers.
  • Als u een aandoening heeft die de bloedstolling beïnvloedt (ook aspirine).
  • Als u een geneesmiddelen gebruikt dat invloed heeft op de bloedstolling.
  • Als u in het verleden al problemen gehad heeft met botuline-toxine.
  • Als u pasgeleden een tetanusinjectie heeft gehad.
  • Als u aan de behandelzone geopereerd bent.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt gemiddeld 15 minuten, inclusief een consultgesprek.

Wat kost een Botox behandeling?

Tijdens het consult zal de cosmetisch arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. De prijs is ook afhankelijk van de hoeveelheid die gebruikt wordt. Wat je ook kiest, je bent bij Star Clinics verzekerd van de allerbeste zorg.

Hoe vaak is een Botox behandeling nodig?

Veel mensen vragen zich af hoe lang botuline toxine werkt, en wanneer een vervolgbehandeling nodig is. Gemiddeld is de botox na zo’n 4 tot 6 maanden uitgewerkt, waarna de behandeling zonder problemen opnieuw kan worden uitgevoerd. Van een behandeling tegen overmatig zweten heb je iets langer effect, namelijk zo’n 6 tot 8 maanden.

Botuline toxine heeft een spierverlammende werking. De spier hervindt zijn ‘oude’ spierkracht wanneer het middel helemaal is uitgewerkt. De spieractiviteit neemt dus niet ineens heftig toe als je stopt met het gebruik. Het natuurlijke verouderingsproces met rimpelvorming start weer langzaam na het stopzetten van een behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

De injecties worden door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Om het eventuele ongemak te verminderen koelen we je huid voor en direct na de behandeling met coldpacks.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?

Het is belangrijk dat je tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van de tijdelijke spierontspanner naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

Privilege
Membership

Word nu ook kosteloos
member en ontdek de
exclusieve voordelen.

Aanmelden